company logo

Prima pagină Activităţi Extracurriculare Activităţi educative CUM CIRCULĂM. OBLIGAŢII ŞI RESPONSABILITĂŢI
CUM CIRCULĂM. OBLIGAŢII ŞI RESPONSABILITĂŢI PDF Imprimare Email
Scris de Marius NISTOR   
Joi, 27 Noiembrie 2014 10:25

,,CUM  CIRCULĂM.  OBLIGAŢII  ŞI  RESPONSABILITĂŢI’’ proiect derulat de Liceul Tehnologic Al.Vlahuţă Şendriceni în colaborare cu Poliţia Dorohoi.
O parte semnificativă  din accidentele  de circulaţie sunt produse de elevi în calitate  de conducători auto sau de pietoni. Pentru îmbunătăţirea climatului de siguranţă rutieră este necesară cunoaşterea şi respectarea regulilor de circulaţie de către elevi.Este necesar să instruim elevii asupra consecinţelor faptelor lor comise în calitate de conducători auto.

 

Proiectul realizat de către prof. Bunduc Tudor de la L.T.A.V. Şendriceni în colaborare cu insp.Turcu Tudor  de la Poliţia Dorohoi a avut următoarele obiective:

 

  • Responsabilizarea tinerilor care deţin  ori doresc să obţină un permis de conducere .
  • Diminuarea numărului de accidente în care sunt implicaţi elevi ca autori sau victime a altor conducători auto.
  • Dezvoltarea unor relaţii  de bună colaborare  între poliţie şi elevi având ca efect creşterea încrederii în organele de poliţie.
  • Diminuarea cazurilor de  indisciplină a  pietonilor şi agresivitate a  conducătorilor auto.
  • Dezvoltarea atitudinilor de politeţe rutieră.

În cadrul activităţii s-au dezbătut  probleme legate de : prevenirea furturilor de şi din autovehicule, copii şi circulaţia, sfaturi pentru conducătorii auto , conducerea autovehiculelor pe timp de iarnă,statistici de accidente  şi prezentarea unor filme documentare privind accidentele  rutiere.S- au împărţit pliante şi s-a răspuns cu amabilitate la întrebările elevilor.

FOTOGRAFII

Ultima actualizare în Joi, 27 Noiembrie 2014 10:45 Vizualizat de : 2121 ori
 


Motorizat de Joomla!. Valid XHTML and CSS.