company logo

ŞAH ONLINE, CROS OFFROAD PDF Imprimare Email
Scris de Marius NISTOR   
Vineri, 17 Iunie 2016 14:49

Comitetul Olimpic şi Sportiv Roman (COSR), prin Academia Olimpica Romana (AOR), marchează an de an „Ziua Olimpică”, mobilizând cele 40 de filiale judeţene AOR pentru desfăşurarea unor manifestări specifice.
Aceste diferite manifestări se înscriu în „Luna Olimpică” desfăşurată în perioada 23 mai – 23 iunie. Judeţul Botoşani are o filială a Academiei Olimpice Române, instituţie coordonată de către d-na director prof. Elena ALECSA ce se ocupă de promovarea olimpismului, în special în unităţile de învăţământ împreună cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Botoşani.
Liceul Tehnologic „Al. Vlahuţă” Şendriceni s-a implicat în acest parteneriat cu cele două instituţii mai sus menţionate derulând o activitate cu două probe una de şah şi cealaltă de cros.
Întrucât şcola nu deţine o sală de sport, dar are în schimb laboratoare de informatică conectate la Internet şi pământ în incinta şcolii cât cuprinde, vineri 17 iunie 2016 a avut loc concursul "ŞAH ONLINE, CROS OFFROAD" începând cu ora 11.

 

 

La concurs au participat 19 elevi de la liceu. În urma celor două probe s-au evidenţiat următorii elevi:

  1. IONESCU IOAN FLORIN, XI L
  2. UNGUREANU ALEXANDRU RĂZVAN, X F
  3. POSTEUCĂ VALENTIN, X G

Toţi elevii participanţi conform olimpismului sunt consideraţi câştigători drept pentru care au primit din partea AOR Filiala Botoşani: tricouri, medalii, diplome. Câştigătorul a primit în plus o şapcă. De asemenea pentru promovarea olimpismului şcoala a primit un buletin informativ, o carte despre olimpism şi pliante.
La diseminarea rezultatelor s-a făcut o trecere de la mesajul Preşedintelui Comitetului Olimpic Internaţional care a declarat: „împărtăşim bucuria sportului şi a prieteniei prin promovarea valorilor olimpice”, la părerile elevilor şi profesorilor implicaţi în această activitate. Elevul Ionescu Ioan-Florin din clasa a XI-a L a declarat: „Părerea mea despre această activitate, este una excelentă. Consider că această activitate este una benefică pentru noi şi simt că şi ceilalţi participanţi gândesc la fel. Abia aştept următoarea activitate”. Elevul Lupaşcu Daniel din clasa a IX –a K a declarat: „Părerea mea despre acest concurs este că a fost cea mai distractivă activitate la care am participat şi aş dori promovarea şi a altor probe olimpice ca de exemplu tenisul şi fotbalul”. D-ul profesor Nistor Marius a declarat „Acest concurs a creat o ambianţă plăcută profesor-elev, dezvoltând la elevi valori pentru unii perimate ca de exemplu: spiritul de competiţie, atitudinea corectă faţă de adversar şi arbitrii, dezvoltarea gândirii, imaginaţiei şi nu în ultimul rând a creativităţii”.
La succesul acestei activităţi au contribuit: din partea AOR Filiala Botoşani d-na director prof. Alecsa Elena, din partea Liceul Tehnologic „Al. Vlahuţă” Şendriceni d-ul director prof. Rotariu Gheorghe, d-ul director adjunct prof. Dohotariu Dumitru-Viorel, coordonatorul cercului de şah „Caissa” d-ul Nistor Marius, a d-ului preşedinte al Asociaţiei de Sport „Al. Vlahuţă” prof. Botezatu Daniel şi nu în ultimul rând a Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Botoşani.

 

ALBUM FOTO

Coordonator cerc de şah "Caissa"

prof. Nistor Marius

Ultima actualizare în Joi, 23 Iunie 2016 14:02 Vizualizat de : 2337 ori
 


Motorizat de Joomla!. Valid XHTML and CSS.