company logo

Prima pagină Activităţi Parteneriate Proiecte derulate sau în curs de derulare Liceul Tehnologic "Alexandru Vlahuţă" Şendriceni a obţinut un grant finanţat de BNP Paribas Leasing Solutions in parteneriat cu Fundaţia World Vision România
Liceul Tehnologic "Alexandru Vlahuţă" Şendriceni a obţinut un grant finanţat de BNP Paribas Leasing Solutions in parteneriat cu Fundaţia World Vision România PDF Imprimare Email
Scris de Marius NISTOR   
Marţi, 24 Mai 2022 09:26

BNP Paribas Leasing Solutions vine în sprijinul liceelor agricole şi oferă granturi în valoare totală de 15000 euro pentru organizarea unor experienţe de învăţare inedite atât pentru elevi, cât şi pentru profesori, în ferme care aplică tehnologii moderne, inovatoare şi durabile.

Liceul Tehnologic "Alexandru Vlahuţă" Şendriceni a aplicat la apelul de proiecte lansat în cadrul Programului „Creştem prin Educaţie Agricolă", sponsorizat de BNP Paribas Leasing Solutions şi implementat în parteneriat cu Fundaţia World Vision România, şi suntem unul din cele 10 licee din ţară care a obţinut finaţare pentru implementarea activităţilor proiectului incepand cu anul şcolar viitor.

Programul „Creştem prin Educaţie Agricolă” pune la aceeaşi masă învăţământul agricol cu noile tehnologii şi mediul de business, pentru a susţine performanţa profesorilor şi managerilor din licee. Sprijină liceele agricole pentru oferirea de programe educaţionale relevante pentru economia locală, axate pe formarea viitorilor fermieri şi întreprinzători mici şi mijlocii din agricultură şi pe crearea modelelor de bună practică care pot fi extinse la nivelul ţării. World Vision România, în cadrul consorţiului „Creştem prin Educaţie Agricolă”, a elaborat un pachet de 10 lecţii pe tematica Agricultura durabilă_Agricultura 4.0. Materialele educaţionale transmit cunoştinţe, dezvoltă atitudini faţă de planetă şi mediul înconjurător şi prezintă într-un mod integrat interacţiunea între agricultură, societate şi economie. Granturile au rolul de a fixa şi completa cunoştinţele dobândite de elevii care parcurg lecţiile din pachetul educaţional Agricultura durabilă_Agricultura 4.0. Cu ajutorul grantului  organizaţia noastră va achizitiona kituri didactice pentru experimente, demonstraţii care ilustrează tehnologii moderne şi inovatoare si vom organiza vizite de studiu ale elevilor la ferme/agribusiness-uri care aplică tehnologii moderne, inovatoare şi durabile.

 

Responsabil proiect, prof. Simona Scripcaru

 

 


Motorizat de Joomla!. Valid XHTML and CSS.