company logo

Prima pagină Activităţi Parteneriate Proiecte derulate sau în curs de derulare Agricultura 4.0 la Liceul Tehnologic „Alexandru Vlahuţă” Şendriceni
Agricultura 4.0 la Liceul Tehnologic „Alexandru Vlahuţă” Şendriceni PDF Imprimare Email
Scris de Marius NISTOR   
Luni, 17 Octombrie 2022 15:16

În perioada 13-14.10.2022 un număr de 15 elevi de la Liceul Tehnologic „Alexandru Vlahuţă” Şendriceni, specializarea Mecanică agricolă au participat la vizite de studiu în cadrul a două ferme din judeţul Botoşani şi anume Andykid Master SRL Mihăileni şi AgroIndCom Răchiţi, activităţi cuprinse în calendarul proiectului „Modern AgriCULTURE".

Proiectul este implementat prin Programul „Creştem prin Educaţie Agricolă” finanţat de BNP Paribas Leasing Solutions şi coordonat de World Vision Romania, liceul nostru fiind unul din cele 10 licee din ţară care a obţinut finanţare.

Vizitele de studiu desfăşurate în ferme care aplică tehnologii moderne, inovatoare şi durabile au dat posibilitatea atât elevilor cât şi profesorilor implicaţi să trăiască experienţe de învăţare inedite. Astfel, aceştia au reuşit să cunoască etapele producţiei din fermele vizitate, au făcut cunoştinţă cu noile echipamente şi tendinţe din domeniu; au reuşit să-şi dezvolte abilităţile de prezentare şi de lucru în echipă; au înţeles necesitatea să transmiterii informaţiei acumulate către terţi (colegi, familie, profesori) şi au fost consiliaţi astfel încât transpună cunoştinţele din experienţa practică în fermele părinţilor lor, acolo unde este cazul.

Concluzia finală a acestor vizite de studiu nu este decât una singură: agricultura este un domeniu de viitor pentru România şi astfel de granturi reprezintă un punct de plecare pentruelevi în abordarea oportunităţilor pentru viitor reprezentate de diverse programe de finanţare pentru agribusiness-uri. (Echipa de implementare a proiectului).

prof. Oana-Maria ROTARIU

ALBUM FOTO

VIDEOCLIPURI

Ultima actualizare în Luni, 17 Octombrie 2022 15:39 Vizualizat de : 602 ori
 


Motorizat de Joomla!. Valid XHTML and CSS.